NSZ: Cilj da se agresivnim merama poveća zapošljavanje

Bez autora
Jun 25 2014

Cilj Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) je da uz aktivne mere i agresivan pristup, zapošljavanje u Srbiji poveća za najmanje 15 odsto, izjavio je direktor te službe Siniša Nadbantić. On je novinarima u Regionalnoj privrednoj komori u Kragujevcu gde su predstavnici NSZ-a predstavljali poslodavcima iz Šumadije i Pomoravlja programe za intenziviranje zapošljavanja kazao da NSZ do kraja ove godine treba da unapredi model rada i poveća stepen zapošljivosti u Srbiji. Nadbantić je istakao i da NSZ ostvari godišnje 215.000 zapošljavanja od čega je 55 odsto zapošljavanje na određeno vreme što je "nepovoljna struktura". On je naveo da se sada razlikuju potrebe poslodavaca i ponuda s tržišta rada što treba ubuduće usklađivati.

NSZ: Cilj da se agresivnim merama poveća zapošljavanjeCilj Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) je da uz aktivne mere i agresivan pristup, zapošljavanje u Srbiji poveća za najmanje 15 odsto, izjavio je direktor te službe Siniša Nadbantić.

On je novinarima u Regionalnoj privrednoj komori u Kragujevcu gde su predstavnici NSZ-a predstavljali poslodavcima iz Šumadije i Pomoravlja programe za intenziviranje zapošljavanja kazao da NSZ do kraja ove godine treba da unapredi model rada i poveća stepen zapošljivosti u Srbiji.

Nadbantić je istakao i da NSZ ostvari godišnje 215.000 zapošljavanja od čega je 55 odsto zapošljavanje na određeno vreme što je "nepovoljna struktura".

On je naveo da se sada razlikuju potrebe poslodavaca i ponuda s tržišta rada što treba ubuduće usklađivati.

Prema rečima Nadbantića, NSZ je pripremila aktivne mere, ali i "agresivan pristup" koji se odnosi na kontakte s poslodavcima i s nezaposlenima u Srbiji.

Nadbantić je naveo da da poslodavce treba požuriti u razvoju i da im se prema iskazanim potrebama obezbedi kvalitetna radnu snagu kroz obuke nezaposlenih, dok nezaposleni treba da se podstaknu na aktivno traženje posla i da budu u poziciji stalnog nudjenja obuka za prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik